Obustava nastave zbog vremenskih nepogoda

Tokom kasnog popodneva stigla je vijest iz kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta o obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama.

Danas, 13. maja 2019., ministar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta je poslao dopis osnovnim i srednjim školama USK u kojem se nalaže direktorima obustava redovne nastave u ovim školama zbog elementarnih neprilika.

Naime, kao što je već građanima poznato, u USK kiša već danima pada i uzrokuje ubrzan rast vodostaja rijeka koje se ponegdje izlivaju i prekrivaju saobraćajnice, ulaze u podrume, garaže i prizemnice. Kako bi se umanjila mogućnost ugrožavanja života učenika za to vrijeme odlučeno je u MONKS USK da se nastava obustavi na neodređeno vrijeme, dok se vremenski uslovi ne poprave. Nastava će se, kao i obično, nadoknaditi u skladu sa potrebama i godišnjim planom.

Preporučuje se đacima da ove dane iskoriste da nauče propušteno gradivo ili slabije savladane sadržaje kako bi nakon ovog prekida nastave postigli što bolji uspjeh (proscjenjuje se još 2 sedmice za završne razrede i 4 za sve ostale, osim I razreda).

Na ovom mjestu ćete moći pročitati kad će nastava biti ponovo pokrenuta i sve vraćeno u uobičajene tokove. Do tada – učite, odmarajte i pratite naše obavijesti.

Pratite nas:
20
Facebook
Twitter