PUBG Lite za škrtice i hardverski nemoćne

Niskobudžetna verzija PUBG Lite uskoro za…

U timu je zabavnije
Dakle, volite “igrice” u kojima možete da komunicirate sa saigračima preko nišana i nastojite ih upokojiti prije nego oni vas? Volite slogan iz Highlandera: There can be only one? I to iz prvog lica? Dobro, nekad iz trećeg, manja grižnja savjesti 😉
Svako, ko ima PC, je čuo za PUBG ali je malo, pogotovo onih koji se još ne briju, koji su mogli zaigrati originalnu verziju. Zašto kažem “originalnu”? Pa PUBG mobile nije to. Liči, ali nije “to” to. Kao vrhnja i sladoled. Skoro.
Razlog je najčešće – stisnuli smo se za kojih 30-tak eura, koliko košta original, jer smo se navikli na “kupovinu” preko raznih torrent kanala, warez stranica (kojih je svakog dana, hvala Bogu, sve manje) i kad treba za vlastito zadovoljstvo ispljunuti pare na sunce, onda se pravimo nevješti i branimo svoju škrtost riječima, u stilu: “… ma nije mi nešto to, ništa posebno, ja više volim kantera…”. A onda, treba tu i solidan procesor, grafička od bar 350-400 KM… e, puno, punooo.
Šalu na stranu, ne odobravamo i ne potičemo maloljetnike na ovu i slične nasilne igre u kojima se pobjeda računa kad neko tamo – zagine, bude ubijen, makar u cyber svijetu. Zašto? Pa, nije dobro za psihu djeteta i osobe koja tek trebaju da se formiraju u zdravu osobu.
A za one koji su formirani, zreli, znaju da razlikuju igru od života, evo vijesti:
     …tvrtka PUBG Corp. upravo testira novu verziju Player Unknown Battlegrounds Lite iliti PUBG Lite, koja će imati dosta smanjenu glad za hardverskim resursima koju pokazuje original.
I ono što vas posebno raduje: biće besplatna!
Iz tvrtke poručuju:
Naš cilj za PUBG Lite je jednostavan: dati igračima igru sa takvim okruženjem koje neće zahtjevati hardverske specifikacije originalne igre već će se moći vrtjeti na postojećim, prosječnim računarima.
U skladu s tim, PUBG Lite se usredotočio na usklađivanje nižih hardverskih zahtjeva, pri tom ne ugrožavajući naše standardne kvalitete koje su poznate iz originala. krajnji rezultat je igra koja se može izvoditi i na slabijim računarim, laptopu ili računarima sa samo integrisanom grafičkom karticom – grafičkim čipom.
Da biste mogli da zarolate PUBG Lite, trebalo bi da imate:
Minimalni zahtjevi: 
OS: Windows 7/8/10, 64-bit
Procesor: Intel Core i3 2.4GHz
RAM: 4 GB
Grafika: Intel HD Graphics 4000
HDD: 4 GB
preporučeno:
OS: Windows 7/8/10, 64-bit
Procesor: Intel Core i5 2.8GHz
RAM: 8 GB
Grafika: Nvidia GeForce GTX 660 ili AMD Radeon HD 7870
HDD: 4 GB
PUBG Lite će biti samostalna igra, sa svojim vlastitim razvojnim timom i podržavaće solo, duo i perspektivu u trećem licu (jik!). Od mapa Beta verzija sadrži samo mapu Erangel sa originala, a kasnije će se dodati i neke druge.
Čekajte, bolan, čekajte… ne tražite odmah na Netu! Beta verzija je prvo dostupna ljudima sa Tajlanda, a onda, nakon peglanja grešaka i detalja biće dostupna ostatku (zainteresovanog) svijeta.
Znam kako izgleda original, a vrlo često sam u PUBG mobile, i lično smatram da je taj “emulator” za PC ubio na neki način original. Ima razlike, ali vikend-igračima ona nije bitna, bitno je da mogu igrati džabe, zabaviti se i – ništa više. Sigurno su neki potencijalni kupci originala radije usmjerili one eure u oklop mobija a igraju mobilnu verziju. Sigurno. Ali, ako smatrate da original ima ono nešto, što nema PUBGm, onda defintivno vrijedi da sačekate PUBG Lite. A dok on stigne na brdoviti Balkan vježbajte u PUBGm.
Ono što mi je zanimljivo jeste činjenica, da ako je tvrtka već uspjela da sklepa novu verziju koja radi čak na običnim računarima, zašto onda nisu “prepjevali” i original da može tako i tako dobili još koji milion novih igrača? Čudno, zaista. A da ne spominjemo neke propuste koji znaju iznervirati, poput situacije kad izađeš iz auta i tvoj lik kao malo “zaglavi” i postaneš meta nekom ko zna za tu boljku… eh.
Iz PUBG Corp za sada nema odgovora, osim da će pratiti razvoj Bete, reakcije i komentare igrača, pa će onda vidjeti kako će dalje.
Pratite nas:
20
Facebook
Twitter