Garmin fenix 5X Plus – pametni sat

Prije nego što se uopšte odlučite zainteresirati za ovaj sat, želimo vam reći da je to pametni sat rezervisan za one dubokog džepa, bar prema životnom  standardu Bosne i Hercegovine. Ali, da bar znate da tako nešto postoji…

Garmin fēnix® 5X Plus

Sportaši i avanturisti, koji žele ovaj prizvod za treniranje nositi na zglobu svoje ruke, za njega moraju izdvojiti oko tri prosječne plaće u Federaciji BiH (prosječna plaća u BiH je trenutno oko 850 KM, op.a.) .
Ako ste platežno sposobni i odlučite se nabaviti sat iz serije Fenix 5X Plus, na istom ćete dobiti ugrađene karte i navigaciju, kako bi se mogli orijentisati. Učitane su TopoActive Europe, karte u boji, a kartografski su podaci prilagođeni za navigaciju jednim pogledom, kao i praćenje lokacije.

Mini karta na satu

Ako trčite ili vozite bicikli ovaj sat nudi i funkciju Trendline za određivanje rute na temelju atraktivnosti, koja će vam omogućiti da trčite i vozite bicikl, kao lokalni stanovnik, na najatraktivnijim stazama.
Sat ima i Plus Ox senzor na zglobu, koji mjeri zasićenje kisika u krvi. Korisnik sata će u svakom trenutku biti svjestan zasićenja kisika u krvi, što će mu pružiti sigurnost prilikom odlaska na više nadmorske visine. Ako ste se odlučili otići u avanturu i iskušati svoje granice, pri napornom usponu, zaustavite se i očitajte svoju zasićenost kisikom, kako bi ste se uvjerili koliko se uspješno prilagođavate na rijedak zrak.
Sat posjeduje i Elevate, tehnologiju za mjerenje pulsa, koja vam omogućava da puls pratite bez potrebe za nošenjem senzora pulsa na grudima.
Ukoliko ste želite dotjerati svoju liniju, sat vam pruža sigurne informacije o potrošenim kalorijama.
Imate li privatnih ili poslovnih problema, sat mjeri varijabilnost pulsa, izračunava nivo stresa i pomaže vam da odredite za koje aktivnosti je vaše tijelo spremno.

Praćenje perfomansi vlasnika sata

Sa Fenix 5X Plus možete uživati u slušanju muzike u pokretu, bez telefona, uz 500 pjesama pohranjenih direktno na satu. Na jednostavan način preuzmite muziku i izradite popis omiljenih pjesama i uživajte putem bežično povezanih Bluetooth slušalica.
Također, ovaj sat ima Garmin Pay, rješenje za beskontaktno plaćanje. Koristite ga prilikom kupovine, bez potrebe za gotovinom i karticama. Radi na svim mjestima na kojima postoji skener za beskontaktno plaćanje.
Putem Fenix 5X Plus možete dobivati e-poštu, poruke i upozorenja direktno na svoj sat, bilo da ste na stazi, šetnji, kupovini i sl.
Trajanje baterije je 20 dana, kada se upotrebljava kao pametni sat i 13 sati u GPS načinu rada sa reprodukcijom muzike.

Napisala: Lana Pehlić

Pratite nas:
20
Facebook
Twitter