Fallout 76 u prodaji

Fallout 76 je prva online multiplayer igra izrađena od strane Bethesda game Studio i izdata od strane Bethesda Softworks. I nije za mlađe igrače, bar srednjoškolci.

To je deveto izdanje serijala Fallout i izašlo je na tržište ovih dana. U igri preživljavanja igrači mogu igrati pojedinačno ili u grupama po troje. Za igru su osigurani dedicated serveri što znači da ne bi trebalo biti problema u izvođenju. nakon prijave igrač ne može birati server već biva automatski dodijeljen najbližem.
U samoj igri dolaze do značaja osobine lika koji igrač vodi u obliku sedam kategorija: snaga, percepcija, izdržljivost, karizma, inteligencija, agilnost i sreća. A sreće će vam trebati. U igri postoji 15 nivoa vještina koje igrač nastoji “napumpati” kako bi bio još agilniji i sposobniji za predstojeće izazove. Postoji i način PvP.


Igra ne sadrži NPC likove (likovi koje kontroliše računar) već su svi živi likovi zaista drugi igrači što je natjeralo razvojni tim da malo drugačije pristupi kod izrade ovog naslova. NPC likove zamijeniće u cilju objašnjavanja ciljeva igre u obliku kombinacija robota i holograma, video zapisa i terminala sa pričama koje igraču otkrivaju detalje za lakše napredovanje.
Iznenađujući detalj je da će igrači moći koristiti nuklearno oružje kako bi preoblikovali svijet igre. Nakon dobijanja kodova za pokretanje, igrač može pristupiti raketnim silosima i lansirati raketu u bilo kojem trenutku na karti. Ovo će ozračiti područje koje igrač tada može istražiti kako bi pronašao rijetko oružje, opremu i predmete, međutim, također će privući moćne neprijatelje i igrač će morati biti dovoljno jak da preživi kontra napad.


Ako vas ubiju nećete izgubiti sav anpredak već samo sitnice koje ste sakupili u svom inventaru a koje možete kasnije povratiti.
Igra posjeduje sistem gađanja poznat kao VATS koji tokom nišanjenja vam govori kakve su vam šanse za pogodak, a tu su i perkovi koji vam daju mogućnost da izaberete određeni dio tijela “žrtve” na nišanu. Eh, nekad se desi da “koknete” nekog lika iako oružje nije bilo baš pravilno usmjereno u njega, što iako dobro zvuči djeluje onako bleskasto.
Svijet igre je veliki, smješten navodno u Zapadnoj Virdžiniji (SAD), godina je 2102. i uočićete da su neka područja koja istražujete teža i opasnija od drugih, pa će vam trebati različita oprema i iskustvo u rješavanju problema.
Postoje i planovi razvojnog tima o uvođenju modova ali to će pričekati sljedeću godinu.
Ako ste srećnik koji je kupio original, po cijeni o visokih 60 eura, bićete iznenađeni da nakon instalacije morate preuzeti poveću nadgradnju od nekih 50 GB, a priča se da će se uskoro pojaviti još jedna povelika nadgradnja koja sigurno neće biti manje, što će iznervirati one koji su na sporijoj internet konekciji. Ali to je svijet igara, živimo s tim.

Raspoloživa za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Pratite nas:
20
Facebook
Twitter