Najbolji besplatni antivirusni program 2018 – Avast

Ako ne koristite neku zaštitu od strane antivirusnog softvera, trebate onda znati da niste sigurni na mreži. Čak i najnapredniji tehnološki korisnik nije u potpunosti zaštićen i sklon je suočavanju s određenim prijetnjama i napadima.

Zlo je često oko nas
Vrlo je važno imati ažurirani (imati zadnju vrziju programa i virusnih definicija) ovog softvera kako biste zaštitili svoje podatke i PC od računarskih virusa. Virusi mogu oštetiti vaše podatke, datoteke OS i čak vam mogu otežati pristup važnim datotekama.
Osim virusa, postoje i razne druge vrste zlonamjernih programa kao što su trojanci, crvi i tako dalje, što može imati za efekat da programi budu sporiji, da vam se izbrišu važne datoteke ili čak može oštetiti vaše PC tako da se ne može popraviti.
Osim toga, AV softver također vas štiti od spywarea i onemogućava krađu vaših osobnih povjerljivih podataka. Posljednje što biste očekivali je uzimanje brojeva vaših kreditnih kartica i online bankovnih računa (takođe PayPal, eBay…).
Avast AV softver je vodeći AV softver dostupan na tržištima danas i čuva sve važne podatke sigurnim i tajnim.
Ne razmišljajte previše i dodajte dodatni stepen sigurnosti vašem računaru.
Sve u jednom – Avast
VAŽNIJE OPCIJE
• Upravitelj lozinke: Pamćenje lozinki za razne web lokacije može biti naporno i nesigurno. I ovdje imate rješenje. Avast AV olakšava vaš zadatak pružanjem usluga upravitelja lozinki koji sigurno čuva vaše lozinke.
• Zaštita: Avast Antivirus nudi punu zaštitu. Pored pružanja tradicionalnog skeniranja kojim provjerava vaše datoteke za poznati zlonamjerni softver, antivirusni softver nadzire i traži isječke koda i druge aktivnosti koje bi mogle ukazivati na potencijalni zlonamjerni napad.
• Sigurnost i privatnost: AntiVirus takođe u najvećoj mjeri podržava vašu sigurnost i privatnost te sigurno čuva vaše sigurnosne i internetske bankovne podatke  blokiranjem oglasa i sumnjivih web stranica. On  također aktivira način rada za mirno obavljanje transakcija sa bankom bez brige o potencijalnim prijetnjama.
• Zatvor za sumnjive programe: Avast sumnjive programe, kao što su cheat programi, traineri i slične stvari sa “sumnjivim” ponašanjem, prebacuje u “zatvor” (Virus chest) odakle ih možete vratiti, ako ste sigurni da je taj program 100% siguran ili ga obrisati za sva vremena.
Pregled
Avast Antivirus je ime od povjerenja i koristi ga čak 435 miliona aktivnih korisnika mjesečno u svijetu. Softver pruža zaštitu od bilo kakvih velikih i manjih online prijetnji koje pokušavaju ukrasti vaše podatke, pratiti vaše aktivnosti ili instalirati zlonamjerni softver na vašem računaru.
Alat dobro funkcionira sa svim popularnim operativnim OS kao što su Mac, Windows i Android. On pruža zaštitu u stvarnom vremenu tako da se prijetnje identifikuju i neutraliziraju čim se pojave.
Osim toga, softver također blokira vaš pristup opasnim i sumnjivim vezama (linkovima) i analizira ranjive datoteke u cloudu (oblaku) prije nego što im omogućite pristup.
Jedan od najboljih dijelova programa Avast Antivirus je jednostavnost korišćenje interfejsa koji je bez ikakvih smarajućih detalja i oglasa trećih strana. Alat također nema skrivena ograničenja ili ograničenja koja zahtijevaju nadogradnju ili je uvjetuju nekom akcijom.
Softver je dostupan i kao besplatna i plaćena verzija. Dok besplatna verzija funkcionira vrlo dobro, ako želite imati više sigurnosnih opcija kao što je filter za neželjenu poštu, zaštitu od ransom programa (oni koji šifriraju vaš OS i traže otkup da vam ga otključaju), vatrozid, sandbox i siguran DNS sistem, možete odabrati da odete na plaćenu verziju koja dolazi po vrlo povoljnim cijenama.
Aplikacija dolazi sa raznim opcijama koje imaju za cilj jačanje vaše privatnosti. Ali to ni na koji način ne utiče na performanse vašeg računara niti ga usporava. Neke zgodne sekundarne funkcije koje dolaze sa Avast uključuju opciju za spašavanje diska, Internet Security Browser Extension, Free Password Manager i druge opcije.
Avast vam omogućava i igranje u miru obustavljajući neke beskorisne funkcije kako bi se oslobodili resursi za izvrsno iskustvo igranja (ne troši resurse memorije i procesora).
Sigurnost od virusa se ne postiže tako što ćete na računaru imati instalirano nekoliko AV programa, naprotiv, smetaće jedan drugom i usporavaće računar! Odaberite samo jedan.
Na kraju, nećemo pogriješiti ako kažemo da je Avast Antivirus jedan od najboljih besplatnih antivirusnih programa koji je dostupan na tržištu i zasigurno je vrijedan probe. Lično koristim Avast Free verziju i veoma sam zadovoljan s njom, nije resursno “gladna” poput nekih drugih konkurenata, tako da se preporučuje onima koji imaju starije i sporije računare.
Besplatna verzija se može preuzeti sa službene stranice https://www.avast.com/en-eu/index#pc a sama instalacija je brza i jednostavna.
Bitno je napomenuti da se novi virusi svakog dana pojavljuju i zbog toga je bitno da vaš računar ima pristup internetu bar jednom sedmično, pri čemu će Avast automatski preuzeti “izgled” novih virusa i tako se pripremiti na njihovo rano prepoznavanje i uklanjanje. AV program sa zastarjelim podacima nije efikasan, baš kao što od tablete kojoj je prošao rok imate više problema nego koristi ako je popijete!
preuzmite još danas Avast, ukoliko nemate nikakav Av softver ili sumnjate da dobro radi svoj posao.
Pratite nas:
20

One thought on “Najbolji besplatni antivirusni program 2018 – Avast

  • nov 6, 2018 at 20:04
    Permalink

    Preporuke za ovaj okretni i vrlo dobar AV program!

Comments are closed.

Facebook
Twitter